Det blir nok pinnekjøtt til alle!

– Etter en klage fra KLF snur nå SLF, og det blir forhåpentligvis nok pinnekjøtt, fra alle produsenter, til jul og nyttår sier Endre Myhr, Markeds- og prognosesjef i KLF. Det er stor variasjon i smak og mange forbrukere ønsker “sitt faste” merke i høytidsdagene. Det får de nå.

KLF fikk i utgangspunktet nei fra Statens landbruksforvaltning (SLF) 11. november om umiddelbar nedsetting av tollen på ferske lam, alternativt på pinnekjøttråstoff.
Pinnekjøtt
KLF klagde inn beslutningen SLF gjorde, og etter en ny vurdering hos markedsregulator, der de var positiv til vår søknad, ble vårt ønske vedtatt. - Vi er glad for denne beslutningen, selv om den kommer senere enn ønsket, sier Myhr. Pinnekjøtt-elskerne risikerer å vike for landbrukspolitikken (14.11.2011) Det siste av pinnekjøttet, som skal bli klart til romjulen settes i produksjon i uke 48. Norske kjøttlagre er tomme, og fra fredag 18. november senker Statens landbruksforvaltnings tollsatsen på importert lam. Toll for ferske lam blir satt ned til kr 21,50 per kilo frem til og med 4. desember. Tollreduksjonen på nesten 11 kroner per kilo på ferske lam skal gi en pris på importert lam som tilsvarer prisen på norsk lammekjøtt. Dermed skal verken importører, produsenter, detaljhandel eller forbrukere lide for en svak norsk lammesesong. Vi håper nå at våre medlemmer dermed får dekket det meste av det akutte behovet for pinnekjøttråstoff, sier Myhr.

Siste saker