Hva er status for karantenereglene hvis en person i bedriften får påvist koronavirus? Kan jeg gi unntak hvis en ansatt blir satt i karantene sånn at ikke alle medarbeiderne også blir satt i karantene?

B Hva er status for karantenereglene hvis en person i bedriften får påvist koronavirus? Kan jeg gi unntak hvis en ansatt blir satt i karantene sånn at ikke alle medarbeiderne… Les mer

Svar 16. mars 2020: Hvis en person i bedriften blir bekreftet smittet av koronavirus, blir alle som har vært i nærkontakt med personen satt i karantene. Nærkontakt betyr at man har vært nærmere hverandre enn 2 meter i 15 minutter. Det er ikke noen mulighet innenfor matproduksjonen å gi unntak for dette per nå, men dette er tatt opp med myndighetene flere ganger. For å være sikker på at store deler av de ansatte ikke blir satt i karantene, kan man for eksempel dele inn i de ansatte i flere skift som ikke omgås, heller ikke på fritiden. Fremover vil antakelig stadig færre bli satt i denne typen karantene, siden det er stadig færre som skal testes for koronavirus. Kun de som er så syke at de må innlegges, samt helsepersonell og syke i risikogrupper, testes nå for koronavirus.
Les mer her: https://lovdata.no/ 

Siste saker