Han ‘turnet’ seg inn i kjøttbransjen

Han ‘turnet’ seg inn i kjøttbransjen Pål Larsen, med mellomnavnet Richard, var på midten av 80-tallet en av landets aller beste turnere med blant annet NM-tittel i 1995. Men det… Les mer

Han ‘turnet’ seg inn i kjøttbransjen

Pål Larsen, med mellomnavnet Richard, var på midten av 80-tallet en av landets aller beste turnere med blant annet NM-tittel i 1995. Men det var i kjøttbransjemann han endte opp.

Pål Richard Larsen

Alder 53 år Familie Gift i 27 år

Bosted Drøbak

Jobb Daglig leder Åkeberg Skoglunn

Utdannelse Direkte fra handelsgymnas, til arbeid innen økonomi og markedsføring

I denne spalten i Kjøttbransjen forsøker vi å bli kjent med ansatte i bransjens bedrifter som normalt ikke er like omtalt og fokusert som ledelsen. Allikevel er dette medarbeidere som har en svært viktig funksjon i bedriften. Via åtte spørsmål presenterer vi denne gang Pål Richard Larsen (53), Åkeberg Skoglunn.

1 Hvorfor valgte du kjøttbransjen?

– Du kan vel si det sånn at jeg giftet meg inn i kjøttbransjen. Min svigerfar drev Skoglunn pølsemakeri i Bogstadveien på Majorstua og jeg tok over driften da han måtte gi seg på grunn av ryggproblemer. Jeg startet min arbeidskarriere innenfor fagfeltet økonomi og markedsføring og jobbet med det på SAS-hotellet i Oslo før jeg startet i familiebedriften.

2 Hva er din oppgave i bedriften?

– Mine arbeidsoppgaver er svært varierte. Som følge av lang fartstid i bedriften, er jeg involvert i det meste som skjer. Med andre ord mange spennende utfordringer med både oppturer og nedturer gjennom alle disse årene.

3 Hvordan ser du på trenden med lavere kjøttforbruk og mer motstand mot kjøtt i opinionen?

– Trenden er jo at flere og flere etterspør vegetariske og plantebaserte produkter. Gjerne i kombinasjon med kjøttprodukter. Matvarekjedene melder også om kraftig økning av vegetar og veganprodukter og det må vi bare forholde oss profesjonelt til. Vi ønsker å være med på denne trenden og ligger ganske langt fremme når det gjelder utvikling av vegetar/vegan produkter.

4 Hvor lenge har du vært i kjøttbransjen?

– Har vært i denne bransjen siden 1986, det vil si 33 år.

5 Hvor hadde du jobbet om du ikke var i kjøttbransjen?

– Hadde nok jobbet med salg eller markedsføring i en eller annen bedrift, ettersom jeg er veldig glad i å jobbe med mennesker. Jeg passer definitivt ikke til å sitte stille på et kontor en hel arbeidsdag.

6 Er du i denne bransjen om ti år tror du?

– Ja, jeg håper absolutt å fortsatt være i denne bransjen om ti år. Jeg er veldig glad i kjøttbransjen og ikke minst meget stolt av vår bedrift og den utvikling vi har hatt de siste årene.

7 Hva spiser du helst når kjøtt står på menyen?

– Jeg elsker real husmannskost (selvsagt i stor grad kjøttbasert) og taco på fredag.

8 Hva er det viktigste som har skjedd i din bedrift i de siste 12 månedene?

– Det viktigste som har skjedd det siste året ved Åkeberg Skoglunn er uten tvil at vi har fått kontroll på våre to flotte produksjonsanlegg etter en lang flytte/oppussingsperiode. Det har både vært slitsomt og inspirerende.

Siste saker