Angus-bedriftene forbedret både salg og resultat

Landets håndverksbedrifter knyttet til Angus-alliansen, fikk i fjor en gjennomsnittlig driftsresultat på 3,55 prosent. Det er en klar forbedring fra året før og dessuten noe over gjennomsnittet for bransjens som… Les mer

Landets håndverksbedrifter knyttet til Angus-alliansen, fikk i fjor en gjennomsnittlig driftsresultat på 3,55 prosent. Det er en klar forbedring fra året før og dessuten noe over gjennomsnittet for bransjens som helhet.

Av Per A. Sleipnes

Det viser tall bladet Kjøttbransjen har innhentet fra Angus-mentor Lars Helgeland i selskapet Butikkutvikling. Samlet oppnådde Angus-bedriftene et driftsresultat på vel 32,5 millioner kroner i fjor. Også omsetningsmessig ble 2022 et godt år for disse bedriftene. Salget økte i gjennomsnitt med 9,7 prosent i fjor. Kun fire Angus-bedrifter opplevde tilbakegang i salget. Størst prosentvis omsetningsvekst fikk Annis Oslobukta, Gunnar Ruud Catering og Solheim Kjøtt.

Hole Kjøtt

Ser vi på enkeltbedriftene fikk Hole Kjøtt en omsetning på 17,8 millioner kroner i fjor. Det er en tilbakegang på nær 70 000 kroner eller 3,7 prosent tilbake. Bedriften oppnådde et driftsresultat på 813 000 kroner eller 4,6 prosent av omsetningen.

Solheim Kjøtt

Solheim Kjøtt omsatte i fjor for 22,1 millioner kroner og økte med det salget med hele fire millioner kroner. Det vel si 22 prosent. Driftsresultat for Bergens-bedriften endte på tett innpå 1,4 millioner koner og det tilsvarer 6,2 prosent av omsetningen.

Gaupseth

Gaupseth i Kristiansund fikk nedgang i salget i fjor (281 000 kroner) og endte med et totalsalg på 22 millioner kroner. Gaupseth måtte bokføre en driftsunderskudd på 192 000 kroner i fjor.

A. Strøm-Larsen

A. Strøm-Larsen er fortsatt den bedriften i Angus-systemet som har størst «fart». Totalt omsatte Oslo-bedriften for 276,5 millioner kroner og det er en økning på imponerende 32 prosent. Økte gjorde også driftsresultatet som endte på 20,3 millioner kroner noe som tilsvarer 7,3 prosent av omsetningen.

Annis Oslobukta

Annis Oslobukta har skutt fart som en rakett i løpet av den korte perioden siden etableringen. 41,1 millioner kroner ble status for salget i fjor og det er økning på svimlende 258 prosent i forhold til året før. Ekspansjon koster selvsagt og driftsresultatet ble naturlig nok beskjedent.

Th. Abrahamsen

Også bedriften Th. Abrahamsen har all grunn til å være fornøyd med 2022. Larvik-bedriften omsatte for 16,5 millioner kroner og økte dermed med 2,3 millioner kroner i forhold til 2021. Det vil si 16 prosent opp. Driftsresultatet endte på 882 000 kroner (5,3 prosent).

Håland Kjøtt

Håland Kjøtt omsatte i fjor for 34,3 millioner kroner – opp 3,2 millioner kroner. Bedriften fikk et driftsresultat på 340 000 kroner.

Rosenberg Spiseforretning

Rosenberg Spiseforretning er dessverre den aktøren i Angus-alliansen som har minst grunn til å si seg fornøyd med fjoråret. Omsetningen endte på drøyt 14,5 millioner kroner og det er en økning på 2,2 prosent. Men driftsresultatet ble negativt i fjor. Hele 567 000 kroner.

Gunnar Ruud Catering

For Gunnar Ruud Catering AS ble fjoråret en opptur. Bedriften omsatte i fjor for 25,7 millioner kroner og det tilsvarer en økning på ni millioner kroner eller godt og vel 54 prosent. Også driftsresultatet på 2,2 millioner kroner er det all grunn til å være tilfreds med.

Brødrene Ringstad

Brødrene Ringstad i Rakkestad fikk en tilbakegang i omsetningen i butikken på 1,7 millioner kroner. Omsetningen endte på 16,8 millioner kroner i fjor. Bedriften fikk allikevel et fint driftsresultat på 1,8 millioner kroner, eller 10,6 prosent.

Annis x 2

Annis’ to andre butikker, henholdsvis i Mathallen og på Ringebu, omsatte samlet for godt og vel 66,2 millioner kroner i fjor. Ringebu-avdelingen opplevde en liten salgsvekst, mens avdelingen i Mathallen fikk tilbakegang i salget. Driftsresultatet kom til-nærmet ut i null for de to Annis-butikkene i 2022.

Siste saker