Fortsatt plass til kaker, julepølser og pålegg

KLF inviterer alle foredlere av kjøtt til Norgesmesterskap i kjøttprodukter 2023. I år setter vi spesielt fokus på kjøttbransjens store utvalg av julemat og pålegg. For gruppene «Pinnekjøtt» og «Ferdig… Les mer

KLF inviterer alle foredlere av kjøtt til Norgesmesterskap i kjøttprodukter 2023. I år setter vi spesielt fokus på kjøttbransjens store utvalg av julemat og pålegg.

For gruppene "Pinnekjøtt" og "Ferdig stekt eller kokt" er påmeldingen stengt siden kjøkkenet, kokkene og dommerne ikke kapasitet til flere av disse. På stekepannene og slicerne er det uansett fortsatt plass til 10 kaker, 10 julepølser og 20 pålegg, og vi lar derfor påmeldingen være åpen for disse gruppene gjennom helga.

I konkurransen kåres:

 • Norgesmestere (kåres blant gullkvalitets-vinnere)
 • Det kåres produkter som oppnår gullkvalitet, sølvkvalitet og bronsekvalitet
 • På tvers av produkter kåres spesialklasse Økologisk
 • Det inviteres til egen spesialklasse Skolekonkurranse
 • Samarbeidspartnernes egne priser

Ved å delta i Norgesmesterskapet kan du også få:

 • en profesjonell vurdering av dine kjøttprodukter
 • tilbakemelding på produktene fra godt kvalifiserte dommere
 • forslag til forbedringer av produktet
 • god mediedekning generelt, inkludert fagpresse med stor distribusjon av resultater
 • god mulighet for mediedekning på egen bedrift og egne produkter
 • mulighet for merking av produkter som oppnår tittel eller medalje

Konkurransen har begrenset kapasitet i tid og lager. Produkttypene krever ulik tid og kapasitet til lager, tilberedning og bedømming. Derfor avhenger maksimalt antall produkter med hvilke produkttyper som meldes på. Arrangøren kan - når kapasitetsgrensen er nådd - stenge for ytterligere påmeldinger av konkrete produkttyper eller produkter totalt.

Årets klasser
NM i kjøttprodukter 2023 vil bedømme produkter i 27 klasser. I klassene kan det oppnås kvalitet av valør gull, sølv og bronse.
 
Ferdig stekt/kokt: Ribbe, Juleskinke, Stek, Sous vide spesial, Gryteklart pinnekjøtt
Kake: Karbonade, Kjøttkake/bolle, Medisterkake
Pinnekjøtt: Røkt pinnekjøtt, Urøkt pinnekjøtt, Spesial
Pålegg: Sylte, Rull, Postei/paté, Hverdagspålegg og storhusholdning, Delikatessepålegg svin/ fjørfe/ storfe/ småfe, Spesial
Julepølse: Røkt julepølse, Urøkt julepølse, Spesial
Utenom ordinære klasser: Lutefiskbacon, Julespesial, Ferdigmat, Åpen klasse

Les beskrivelser på klasseinndeling 2023 her

Årets samarbeidspartnere

For å holde påmeldingsavgiften nede og samtidig å gjennomføre en konkurranse med topp kvalitet er vi avhengig av samarbeidspartnere. De bidrar dessuten til markedsføring av konkurransen. Dette er en del av et felles løft og de får eksponering og synlighet. Samarbeidspartnerne er til stede på kåringsarrangement og vil stå for utdeling av premier.

Kåringsarrangementet

Kåringsarrangementet blir på Oslo Event Hub, torsdag 16. november fra ca kl 13. Det blir fagseminar, premieutdeling, kåring av Norgesmestere, middag og utdeling av kvalitetsmerker. Arrangementet på dagtid er åpent for deltakere, dommere, kokker og samarbeidspartnere i NM-konkurransen. På kveldstid åpnes det i tillegg opp for alle KLFs medlemmer og andre inviterte gjester.

Medieomtale av vinnerne

Resultatene fra konkurransen blir presentert på www.kjottprodukter.no, i eget resultatinnstikk i Kjøttbransjen og i avisen ProBeer. Det glade budskap sendes også til media. Billeddekning legges opp på samme måte som under tidligere Norgesmesterskap. Mediedekningen av konkurransen er vanligvis svært god, og riksmedia vil sannsynligvis dekke utvalgt julemat.

Påmelding innen 21. september

Det er i perioden 21. august til 21. september åpnet for påmelding via www.kjottprodukter.no.

Vi har en øvre grense på rundt 600 produkter. Tidlig påmelding vil derfor sikre at dine produkter får delta i konkurransen. Arrangøren kan stenge for ytterligere påmeldinger for enkelte produkttyper når grensen er nådd. Vi kan også stryke enkelt klasser ved lav påmelding.

Pris per påmeldte produkt er kr 1.650,- eks mva.

Viktige datoer

 • Påmelding til konkurransen 21. aug - 21. sept
 • Innsending/innlevering av produkter 23.-24. oktober
 • Bedømming 25.-27. oktober
 • Påmeldingsfrist kåring 30. oktober
 • Resultatslipp og bransjefest 16. november



 
 
 

Siste saker