Multivac overtar Handtmann i Norge

Multivac skal fra 1. januar neste år representere Hantmann i Norge. Det er Neraal Maskin som har hatt Hantmann-agenturet i Norge de siste årene. Av Per A Sleipnes Dermed skal… Les mer

Multivac skal fra 1. januar neste år representere Hantmann i Norge. Det er Neraal Maskin som har hatt Hantmann-agenturet i Norge de siste årene.

Av Per A Sleipnes

Dermed skal disse to gigantene på maskinsiden samkjøre virksomheten for å tilfredsstille kunder i bl.a. kjøttbransjen. Handtmann og Multivac har i global sammenheng jobbet tett sammen gjennom mange år, men nå skal altså dette samarbeidet utvides ytterligere. Det er ikke snakk om noen form for fusjon, kun et forretningsmessig samarbeid.

200 maskiner

Hantmann er på verdensbasis først og fremst en av verdens ledende produsenter av vakuumfyllere. Det vi i kjøttbransjesammenheng kaller pølsestoppere. Det står rundt 200 store og små slike maskiner rundt om i norske kjøttbedrifter og på spørsmål om hvordan kunder i kjøttbransjen vil oppleve dette utvidede samarbeidet, svarer Steinar Eriksen følgende:

– Norske kjøttbedrifter vil selvsagt bli fulgt opp på alle mulige måter og samarbeidet mellom Multivac og Handtmann vil sånn sett ikke få praktiske konsekvenser på kort sikt. Vi er opptatt av at kundene både i kjøttbransjen og andre bransjer skal være tilfredse og føle seg ivaretatt. Jeg mener dette utvidede samarbeidet legger grunnlag for å øke denne tilfredsheten, sier Eriksen.

Startet på Stabburet

Han startet sin karriere på 70-tallet som industrimekaniker for disse maskinene på Stabburet i Fredrikstad og fortsatte deretter til Brøste Maskin hvor han i 1998 gjennomførte en management buy-out og startet sin egen bedrift for maskiner innen næringsmiddelbransjen – BM Foodtech. Dette firmaet drev han frem til 2015 da han solgte til Landteknikk, i dag Skala AS. Firmaet ble Skala Foodtech AS.

– Noen bedre person til å lede denne satsningen i Norge kunne vi ikke drømme om, fastslår adm. direktør Bård Are Hultengren som poengterer at Multivac trenger flere folk på teknisk og salg på grunn av overtagelsen av bl.a. Handtmann-agenturet.

7000 ansatte

At dette er et prestisjetungt agentur å overta, er det ingen tvil om. Multivac har tradisjonelt vært store på pakking og det som skjer etter at kjøttprodukter er produsert og klare for distribusjon. Når nå Handtmann er med på laget, vil også produksjonsdelen bli inkludert. På verdensbasis har det tyske selskapet rundt 7000 ansatte. Også Handtmann er en av Europas aller største maskinleverandører og er representert i alle verdens land med selskapets produkter. Hantmann eier også selskapet Innotec som er en viktig aktør på maskinsiden.

– Det er viktig å understreke at Multivac Norge ikke har noen form for innflytelse på det som har skjedd. Beslutningen om å overta Handtmann-agenturet i Skandinavia er tatt sentralt i de to selskapene og vi forholder oss kun til de beslutninger som er tatt på toppnivå, sier Hultengren som understreker at selskapet fortsatt skal styre sin norske virksomhet fra Sandefjord.

Siste saker