Sogning kåret til Årets unge bonde

Sogning kåret til Årets unge bonde Olav Høiheim Einan 29 år fra Luster i Sogn og Fjordane er Årets unge bonde 2018. Kåringen fant sted på Agroteknikk-messa på Lillestrøm nylig…. Les mer

Sogning kåret til Årets unge bonde

Olav Høiheim Einan 29 år fra Luster i Sogn og Fjordane er Årets unge bonde 2018. Kåringen fant sted på Agroteknikk-messa på Lillestrøm nylig.

Landbruks- og matminister Bård Hoksrud og Olav Høiheim Einan på Agroteknikk-messa i Lillestrøm nylig. Foto: Landbruks- og matdepartementet

Den unge bonden fra Sogn og Fjordane ble stemt frem blant hele 311 nominasjoner.

Deretter utkonkurrerte han 15 semifinalister og de fire andre finalistene før en enstemmig jury kåret Olav som vinner. Sammen representerer årets finalister et mangfold i norsk landbruk.

– Årets vinner tilfredsstiller alle kriterier i konkurransen. Han har stort fokus på bærekraftig produksjon og drift og har lagt en enorm arbeidsinnsats i å bygge ut gården. Det er inspirerende å møte en så nytenkende og engasjert bonde som Olav. Han satser på en bredde i produksjonen og er i tillegg en viktig ressursperson i lokalsamfunnet. Han er et forbilde og inspirasjon for andre bønder og unge mennesker som vurderer å gå inn i næringen, sa sier juryleder, landbruks- og matminister Bård Hoksrud.

Som vinner av Årets unge bonde får Einan 20 000 kroner i reisestipend og et gavekort på 10.000 kroner av Felleskjøpet Agri. I tillegg vil Norske Landbrukstjenester sponse en avløser på gården i inntil én uke.

Siste saker