Byggestarten for det nye slakteriet på Otta, er utsatt til våren 2022. Det blir dessuten et nedskalert slakterianlegg som realiseres.
Det er klart etter byggekostnadene nærmest har eksplodert i kjølvannet av pandemien. Opprinnelig skulle det nye bygget hatt et areal på 10 000 kvadratmeter. Nå er dette arealet redusert med 3000 kvadratmeter. Styreleder Terje Jonny Sveen (bildet) i «nye» Gudbrandsdal Slakteri AS frykter ikke at utsettelsen vil få følger for realiseringen av prosjektet.
Trygghet viktig
– Det er viktig at både bønder i Gudbrandsdalen og investorene er trygge på dette prosjektet. Når vi nå nedskalerer anlegget, er det nettopp for å legge til rette for en trygg og fornuftig realisering. Det hadde ikke vært klokt å nå kjøre det opprinnelige løpet med alt som har skjedd rundt oss siden vi besluttet å etablere nytt slakteri her på Otta, sier Sveen.
Frykter ikke bondeskepsis
Han ønsker ikke å gå ut med den «nye» prislappen på anlegget. Opprinnelig var anlegget kostnadsberegnet til rundt 300 millioner kroner. Halvparten av kostnadene er på selve bygget og den øvrige halvparten er innmaten.
– Er det grunn til å frykte at bønder i området nå blir skeptiske til hele prosjektet?
– Det tror jeg ikke. Nå ser bøndene at vi er edruelige og har is i magen. Dette er et type prosjekt vi ikke kan rushe. Når alt er på plass vil bøndene i området velge oss framfor å kjøre til Rudshøgda med dyrene. Det er jeg bombesikker på, sier styrelederen.