Utsatt byggestart for ‘nye’ Gudbrandsdal Slakteri på Otta

Byggestarten for det nye slakteriet på Otta, er utsatt til våren 2022. Det blir dessuten et nedskalert slakterianlegg som realiseres. Av Per A. Sleipnes Det er klart etter byggekostnadene nærmest… Les mer

Byggestarten for det nye slakteriet på Otta, er utsatt til våren 2022. Det blir dessuten et nedskalert slakterianlegg som realiseres.

Av Per A. Sleipnes

Det er klart etter byggekostnadene nærmest har eksplodert i kjølvannet av pandemien. Opprinnelig skulle det nye bygget hatt et areal på 10 000 kvadratmeter. Nå er dette arealet redusert med 3000 kvadratmeter. Styreleder Terje Jonny Sveen (bildet) i «nye» Gudbrandsdal Slakteri AS frykter ikke at utsettelsen vil få følger for realiseringen av prosjektet.

Trygghet viktig

– Det er viktig at både bønder i Gudbrandsdalen og investorene er trygge på dette prosjektet. Når vi nå nedskalerer anlegget, er det nettopp for å legge til rette for en trygg og fornuftig realisering. Det hadde ikke vært klokt å nå kjøre det opprinnelige løpet med alt som har skjedd rundt oss siden vi besluttet å etablere nytt slakteri her på Otta, sier Sveen.

Frykter ikke bondeskepsis

Han ønsker ikke å gå ut med den «nye» prislappen på anlegget. Opprinnelig var anlegget kostnadsberegnet til rundt 300 millioner kroner. Halvparten av kostnadene er på selve bygget og den øvrige halvparten er innmaten.

– Er det grunn til å frykte at bønder i området nå blir skeptiske til hele prosjektet?

– Det tror jeg ikke. Nå ser bøndene at vi er edruelige og har is i magen. Dette er et type prosjekt vi ikke kan rushe. Når alt er på plass vil bøndene i området velge oss framfor å kjøre til Rudshøgda med dyrene. Det er jeg bombesikker på, sier styrelederen.

Siste saker