Aktiv fotballspiller og kvalitetsleder på Leknes

Aktiv fotballspiller og kvalitetsleder på Leknes For Gøran Ellingsen har Horns Slakteri vært arbeidsplass i hele hans liv. Og når han ikke jobber med kvalitet i Leknes-bedriften, bøtter 43-åringen inn… Les mer

Aktiv fotballspiller og kvalitetsleder på Leknes

For Gøran Ellingsen har Horns Slakteri vært arbeidsplass i hele hans liv. Og når han ikke jobber med kvalitet i Leknes-bedriften, bøtter 43-åringen inn mål for fotballklubben på Leknes.

Gøran Ellingsen

Alder: 43 år - Sivil status:  Samboer og to barn fra tidligere ekteskap Bosted: På Leknes i Lofoten - Hobby: Fotball

1 Hvorfor valgte du jobb i kjøttbransjen?

– For meg var det nærmest umulig å ikke havne i denne bransjen. Min aller første befatning med Horns Slakteri var som utplasseringselev i 8. klasse på ungdomskolen, og jeg fant meg til rette øyeblikkelig. Daglig leder Arild Horn er dessuten min onkel og dermed var veien kort til fast jobb i bedriften.

2 Hva er din oppgave i bedriften?

– Jeg er vel involvert i det aller meste, men jeg er ansatt for å jobbe med kvalitet og personal. I en relativt liten bedrift som vår, blir det slik at man hele tiden må ta tak der det trengs – uavhengig av stillingsbetegnelse.

3 Hvordan ser du på trenden med lavere kjøttforbruk og mer motstand mot kjøtt i opinionen?

– Troen på at kjøtt og kjøttprodukter vil være en sentral del av vårt kosthold i overskuelig framtid, er sterk hos meg. Så vil vi hele tiden se trender der kjøtt opplever motstand og negativitet. Men på bransjens vegne er jeg født optimist og det er jeg glad for.

4 Hvor lenge har du vært i kjøttbransjen?

– Jeg har vært både i kjøttbransjen og her på Horns siden jeg var 14–15 år. Hadde riktignok et avbrudd et par år i en annen jobb i Narvik, men jeg vendte raskt tilbake til utgangspunktet og det er jeg glad for. Det er vanskelig å ikke trives her i bedriften.

5 Hvor hadde du jobbet om du ikke var i kjøttbransjen?

– Vanskelig å si, men noe knyttet til mat og næringsmidler hadde det nok endt opp med. Dessuten er glad i data og kanskje en kombinasjon her. Her på Horns Slakter får jeg praktisert begge deler.

6 Er du i denne bransjen om ti år?

– Definitivt, ja. Og ettersom jeg trives så godt og bedriften går bra på alle måter, ser jeg ingen grunn til å vurdere andre jobbalternativer. Trivsel er selve fundamentet for å oppnå noe i arbeidslivet.

7 Hva spiser du helst når kjøtt står på menyen?

– Det må bli indre- og ytrefilet av Lofotlam. Gjerne på grill! Bedre og mørere kjøtt finnes det neppe i Norge og her i Lofoten er det ingen grunn til å gå over bekken etter vann.

8 Hva er det viktigste som har skjedd i din bedrift i de siste 12 månedene?

– Det siste året har vært en periode uten de store hendelsene. Det meste har gått på skinner og vi har heldigvis vært forskånet for negative hendelser.

Siste saker