Dansk bondeorganisasjon sender direkte fra kyllinghuset

Dansk bondeorganisasjon sender direkte fra kyllinghuset Landbrug & Fødevarer i Danmark ønsker mest mulig åpenhet rundt produksjonen av den hurtigvoksende kyllingrasen Ross 308. Skjermdump: TVMV Det gjør de ved å… Les mer

Dansk bondeorganisasjon sender direkte fra kyllinghuset

Landbrug & Fødevarer i Danmark ønsker mest mulig åpenhet rundt produksjonen av den hurtigvoksende kyllingrasen Ross 308.

Skjermdump: TVMV

Det gjør de ved å vise de faktiske forholdene i fjøset.

– Målet er å ha en så høy grad av åpenhet som mulig, slik at danskene kan få et reelt bilde av den danske kyllingproduksjonen. Vi ønsker at debatten om dansk kyllingproduksjon skal foregå på et informativt grunnlag, skriver den danske bondeorganisasjonen om prosjektet på sin hjemmeside.

I 35 dager, like lenge som Ross 308-kyllingen ofte lever før den blir slaktet, kan du følge livet til rundt 32 000 kyllinger på gården til Solveig Nørmark i Vestjylland døgnet rundt via livestream.

Direktebildene viser temperaturen i fjøset, antallet kyllinger og hvor mange dager de er, samt vann- og matforbruket pr. kylling.

Ifølge bondeorganisasjonen skal kyllingfjøset til Nørmark gi et representativt bilde av den konvensjonelle kyllingproduksjon i Danmark.

Siste saker