6 av 10 ønsker økt norsk produksjon av kjøtt og egg
Forbrukstallene fra 2023 viser en nedgang i konsumet av rødt kjøtt på 6,9 prosent. Samtidig har befolkningen stadig økende tillit til norsk kjøtt- og fjørfebransje, og mener vi bør øke…
Forbrukstallene fra 2023 viser en nedgang i konsumet av rødt kjøtt på 6,9 prosent. Samtidig har befolkningen stadig økende tillit til norsk kjøtt- og fjørfebransje, og mener vi bør øke…
Siden oppstart i januar 2022, er det gjennomført godt over 20 000 besøk hos de drøyt 11 000 innrullerte storfeprodusentene. Kun tre prosent av de innrullerte har pr. nå en utgått besøksfrist.…
Flere europeiske land har pågående utbrudd av sykdommer som gjør at norsk husdyrnæring må være på alerten for både å forebygge og oppdage eventuell smitte så tidlig som mulig. Nå…
Er holdbarheten i produktene dine godt nok dokumentert? ListWare holdbarhetskalkulator hjelper til med slik beregning, og dette blir tema i neste utgave av KLF-studio hvor Sigrun J. Hauge, fagsjef Mattrygghet…
– Det norske spekematmiljøet er blant de beste i verden, og samlingen er en viktig møteplass for å diskutere fag, fremtid og skape et godt nettverk. Det sier prosjektleder i…
I Norge er forekomst av tykk- og endetarmskreft blant den høyeste i verden. I dag har vi ikke et klart svar på hva som er årsaken til det, men mye…
En del saueprodusenter velger å bruke texel-vær på søyene sine for å øke kjøttfylden på lammene eller for å få færre lam. Mange av disse værene har dårlig ullkvalitet, selv…
Vektlegging av dyrs emosjoner er en viktig del av dyrevelferden og påvirker både bondens daglige drift og driftsresultater. Av Vidar Olav Jupskå, Animalia Guro Vasdal er prosjektleder i helsetjenesten for…
Gjennom flere år har Animalia jobbet med å forbedre klassifiseringsmetodene slik at de blir mer objektive og etterprøvbare. Klassifisering med bruk av lengdemåling er innført med gode resultater på både…
Slaktestatistikken for de firbeinte husdyra viser at 2023 var et år preget av økning i slakt av storfe, noe spenning rundt kjøttprosenten på gris og en tilførsel av sau og…
Nye tall viser at kjøttforbruket sank med tre prosent i 2022, men samlet sett har forbruket vært stabilt de siste 15 årene. Av Mathias Ytterdahl, Animalia Totalt var det beregnede…
I juni ble det EU-finansierte forskningsprosjektet RoBUTCHER avsluttet. Målet for prosjektet var å utvikle en revolusjonerende ny slaktemetode hjelp av roboter og kunstig intelligens. Av Mathias Ytterdahl, Animalia – RoBUTCHER…
Edel-Anita Westhagen-Fladset er ansatt som ny administrerende direktør i Animalia AS og vil tiltre 1. oktober. Hun etterfølger Tor Arne Ruud som går av med pensjon ved nyttår. Westhagen-Fladset har…
Dyrevelferdsprogrammet for storfe startet 1. januar i år. Alle storfebesetninger med over ti dyr skal innrulleres i perioden fram til mai 2023. Nå har over halvparten av produsentene gjennomført sitt…
Økt tillit til norsk kjøtt og norsk kjøttbransje Animalias årlige holdnings- og tillitsundersøkelse viser at den generelle tilliten til norsk kjøtt- og fjørfebransje og norske kjøtt og fjørfeprodukter fortsatt er…
11 ulike nettbaserte kurs myntet på medarbeidere i slakterier, i skjærebedrifter og i foredlingsindustrien. Det er resultatet etter at KLF og Animalia har intensivert samarbeidet på kurs- og kompetansesiden. Av…
Søyer som er fysisk aktive og som er mye ute i frisk luft før lamming, får enklere lamming og faren for dødfødte lam reduseres også. Det er konklusjonene i en…
I begynnelsen av juni arrangerte KLF samling på Ås for slakterienes rådgivere på storfe.– Det var to bra dager med både faglig og sosialt påfyll, sier Ida Mathisen, sjefsveterinær i…
Dyrevelferdsprogram for storfe i 2022 Alle produksjonsdyr i Norge vil bli omfattet av et dyrevelferdsprogram i næringens regi. Nå har turen kommet til en av de største produksjonene: storfe. Programmet…
300 millioner kroner i året har forbudet mot å bruke kjøttbeinmel i kraftfôr kostet norske bønder, og det helt unødvendig, ifølge ny rapport. Av Per A. Sleipnes Animalia-rapporten Kjøttets Tilstand…