Svart-hvitt både om rødt og hvitt
Av Erling Hjelmeng, prof. dr. juris, UiO Tar noen til orde for en modernisering av landbrukssektoren, blir det fort vist til Armageddon (ren kontraktsproduksjon) på den ene siden, versus trygge og…
Av Erling Hjelmeng, prof. dr. juris, UiO Tar noen til orde for en modernisering av landbrukssektoren, blir det fort vist til Armageddon (ren kontraktsproduksjon) på den ene siden, versus trygge og…
Hva om den lokale kjøttbedriften, sammen med sitt opplæringskontor eller alene, tar kontakt med sin lokale skole med restaurant- og matfag når invitasjonen sendes ut, og tilbyr seg å hjelpe…
Av Terje Wester, styreleder i KLF Det er et nytt år, og vi i kjøtt- og fjørfebransjen ser frem til 2024 med spenning. Blir det nok ferske råvarer til å levere…
Av Geir Pollestad, landbruks- og matminister Jeg er opptatt av at vi har en aktiv og profesjonell kjøttbransje. NM i kjøttprodukter har i så måte over år vist at den norske…
Av Egon Holstad, Redaktør og kommentator i Avisa iTromsø Det er vanskelig å argumentere mot myndigheter som øyensynlig bare vil ditt eget beste. Men det er viktig å gjøre det,…
Gjestekommentar i bladet Kjøttbransjen nummer 2, 2023 av Espen Lynghaug, Spesialrådgiver kompetanse og utdanningspolitikk NHO Mat og Drikke Denne lett omskrevne tittelen kommer fra rekrutteringsutvalgets rapport Uten fagarbeidere – ingen…
Gjestekommentar av Ole Erik Almli, adm.dir. i NHO Mange norske bedrifter opplever krevende tider. Jeg vil gjerne takke kjøttbedriftene som også i krise sørger for mat til norske bord. Først gjennom…
Av Espen Lynghaug, spesialrådgiver kompetanse og utdanningspolitikk, NHO Mat og Drikke Norsk matindustri er Norges største fastlandsindustri og et avgjørende ledd i verdikjeden for matens reise fra jord til bord.…
Gjestekommentar av Alfred Bjørlo, venstres medlem i Næringskomiteen på Stortinget Venstre er lei av at regjeringen somler med strømstøtte til bedrifter som er særlig utsatt for høye strømpriser. Vi har…
Av Lene Westgaard-Halle, Stortingsrepresentant (H) Både landbruks- og dagligvarepolitikken setter ofte bønder opp mot forbrukere. Inntekter for dem som driver i næringen mot priser for dem som handler i butikken.…
NM i kjøttprodukter = mangfold og kvalitet Gjestekommentar av Dag Henning Reksne, adm. direktør MatPrat NM i kjøttprodukter er kjøttbransjens viktigste forum for å vise fram mangfoldet og kvaliteten, avspeilt…
Ikke hopp bukk over konkurranseloven! Lars Sørgard, direktør i Konkurransetilsynet Mange bedriftsledere setter seg godt inn i arbeidsmiljøloven og skattelovgivningen, men glemmer konkurranseloven. Det kan koste de dyrt. Se for…
Ståle Gausen, Styreleder i KLF Koronaåret 2020 ble et svært spesielt år. For de av våre medlemmer som har foodservice som hovedmarkeder, så har dette vært et svært tøft år.…
Det er nok av stemmer i samfunnsdebatten som dømmer kjøttbransjen nord og ned. Kjøttproduksjon er ikke bærekraftig – verken for dyr, folk eller miljø, hevdes det. Argumentene kjenner vi, og…
Av Ingunn Midttun Godal, adm. direktør i Mattilsynet Digitalisering berører alle bransjer og landbruket er kanskje den næringen som har kommet lengst i å dele data. Det innebærer utfordringer, men…
Konkurrenter og kollegaer – en henstilling fra hjertet! Ståle Gausen Styreleder i KLF Bjørn-Ole Juul-Hansen KLF-direktør KLFs medlemsbedrifter er helt kritisk viktige ledd i den lange, biologiske verdikjeden fra jord…
– Ta inn så mange lærlinger dere kan i høst Petter H- Brubakk, Adm. direktør, NHO Mat og drikke Den norske mat- og drikkevarenæringen er i omstilling -, og i…
Er merkeordningen Nyt Norge et effektivt virkemiddel for å øke omsetningen av norske matvarer? Neppe. Gjestekommentar av Magne Supphellen, professor i markedsøkonomi, NHH Stiftelsen Matmerk feiret nylig 10-års jubileum for…
– Spis mer norsk kjøtt Daniel Slakter Annis pølsemakeri i Mathallen Den som velger å ikke spise kjøtt har aldri opplevd nyrøkte frankfurtere rett ut av røykskapet, eller har fått…
Jeg hører med til dem som heier på ribbe-laget julaften, og ribba skal være ei skikkelig stor, dyr norsk ribbe. Ja, en sånn ribbe som rett og slett smaker himmelsk…