– Vi kan ikke skjære mer gris enn det er behov for
På spørsmål om hvorfor Nortura ikke klarer å dekke etterspørselen etter skåret og stykket råvare av for eksempel gris når det ligger store mengder innfrosset gris på lager, svarer konserndirektør…
På spørsmål om hvorfor Nortura ikke klarer å dekke etterspørselen etter skåret og stykket råvare av for eksempel gris når det ligger store mengder innfrosset gris på lager, svarer konserndirektør…
Etter en hel del usikkerhet underveis, er det nå klart at det planlagte slakteriet på Otta i Gudbrandsdalen skal realiseres. Byggestart er allerede nå i august. – Vi er glade…
Berika AS satser tungt på Innherred, med bygging av nytt slakteri og ambisiøse planer for økning i slaktevolum. Det nye slakteriet vil ha en moderne slaktelinje som gir en rasjonell…
Fjørfebonde Lars Stokke er den første Nortura-produsenten som har signert leveringsavtale med Norsk Kylling. Skogn-bonden har tilpasset fjøset til ECC-standard og får den første leveransen med Hubbard-kylling denne uken. –…
Eng Fugl, som tidlig i høst ble kjøpt opp av Åkeberg Skoglunn, har de siste ukene økt sine kjøp av saktevoksende kylling fra Norsk Kylling med tanke på nedskjæring. Det…
Også i Nortura Totalmarked er man bekymret for ubalansen i kjøttmarkedet og direktør i Nortura Totalmarked, Ole Nikolai Skulberg, presiserer viktigheten av at «alle» bidrar for å avhjelpe situasjonen. Av…
– Denne sommeren har på alle vis vært brutal for oss kyllingprodusenter i Midt-Norge. Ja, en voldsom mental utfordring. Etableringen av «Krisegruppa for kyllingprodusenter i Midt-Norge» er et direkte resultat…
Av Per A. Sleipnes For noen måneder siden kom den overraskende beskjeden om at Nortura ikke lenger vil satse på kylling i Trøndelag. Det rammer selvsagt alle de 36 kyllingprodusentene som…
Nortura har valgt å trekke seg fra det inngåtte samarbeidet med Ytterøykylling om å etablere en samarbeidsløsning i Trøndelag for å slakte opp mot 15 000 tonn kylling i året. Det…
Overraskelse og skuffelse! Det er hva daglig leder Lasse Kjønstad i Ytterøykylling uttrykker etter at Nortura har gått bort fra samarbeidsavtalen de hadde med bedriften om bygging av nytt kyllingslakteri…
Et nytt EU-direktiv for utslipp fra slakteri skal være årsaken til at Nortura og Ytterøykylling sitt slakteriprosjekt er forsinket. Det melder avisa Nationen. Det var i september i fjor at…
For første gang siden etableringen i 2006, har Norturas årsresultat røde tall. Underskuddet ble i 2022 på nær 360 millioner kroner. I 2021 hadde selskapet et overskudd på rundt 170…
For første gang siden etableringen i 2006, har Norturas årsresultat for fjoråret røde tall. Underskuddet ble i 2022 på nær 360 millioner kroner. I 2021 hadde selskapet et overskudd på…
Nå vil til og med Gunhild Stordalen ha norsk kjøtt fra dyr på beite. – Norsk matproduksjon er viktigere enn noensinne, og beitedyr er en del av løsningen, sier hun.…
Norturas spareribs imponerte og tok NM-tittel Norturas anlegg på Rudshøgda lager Norges beste spareribs! Det mener NM-dommerne som har saumfart store mengder grillprodukter i forbindelse med landets viktigste produktkonkurranse i…
Når Nortura og Ytterøykylling nå skal bygge nytt slakteri sammen, mener daglig leder i Ytterøykylling, Lasse Kjønstad, at det vil bidra til bedring av dyrevelferd og økt konkurransekraft for begge…
Familien Steinsland på Jæren selger 2/3 av aksjene i Steinsland & Co til Nortura. Nortura blir dermed deleier i rugeriselskapet sammen med familien Steinsland. Familien Steinsland som har drevet virksomheten…
Et mørbanket Nortura! Av Per A. Sleipnes Nortura har fått mye «juling» de siste ukene. Selskapets beslutning om å legge ned deler av virksomhetene i Stavanger og Steinkjer har engasjert…
Nortura-forbedring tross pandemi og lavere tilførsler OSLO: Til tross for reduserte tilførsler av slakt i fjor på 5000 tonn, oppnådde Norturas en omsetningsøkning på en milliard kroner i 2020 –…
Når lederen i Småbrukarlaget går til frontalangrep på Bollestads endringsforslag for å skape rettferdige konkurranseforhold mellom slakteriene, burde hun utdype sine argumenter bedre. (denne kronikken ble publisert på nationen.no 09.11.2020.