Norsk Kylling sikrer fortsatt produksjon

Fjørfebonde Lars Stokke er den første Nortura-produsenten som har signert leveringsavtale med Norsk Kylling. Skogn-bonden har tilpasset fjøset til ECC-standard og får den første leveransen med Hubbard-kylling denne uken. –… Les mer

Fjørfebonde Lars Stokke er den første Nortura-produsenten som har signert leveringsavtale med Norsk Kylling. Skogn-bonden har tilpasset fjøset til ECC-standard og får den første leveransen med Hubbard-kylling denne uken.

– Avtalen er svært viktig for meg som produsent og sikrer videre drift på gården. Vi er veldig takknemlige for at Norsk Kylling satser i Trøndelag. Jeg har to sønner som står klare til å ta over, så for oss betyr denne avtalen mye, forteller Stokke.

80000 kyllinger

Samarbeidet hans med Norsk Kylling vil bidra med i underkant av 80 000 kylling hvert år fra det 1000 kvadratmeter store fjøset i Skogn. Fjøset er drevet på basis av grønn energi og oppvarmingen skjer fra et eget flisfyringsanlegg.

Adm. direktør Hilde Talseth er veldig glad for at Norsk Kylling har fått en erfaren og dyktig bonde med på laget.

– Vi kjenner godt til Lars Stokke fra da han var konseptprodusent for Norsk Kylling i 2018–2021. Han er både dyktig og grundig og med satsingen på fornybare energiløsninger, har han også en fremtidsrettet tilnærming til egen drift, påpeker Talseth.

Blir ECC-produsent

De siste ukene har Stokke jobbet med å tilpasse seg Norsk Kylling sine krav til dyrevelferd og kvalitet. I tillegg til at Norsk Kylling bruker en kylling som tilbringer relativt lang tid i fjøs, stiller også selskapet krav om at produksjonen skal være i tråd med kravene i European Chicken Commitment (ECC). Dette er en streng dyrevelferdsstandard, som Norsk Kylling er den første industrielle produsenten i verden til å integrere i hele verdikjeden.

– Som konseptprodusent for Norsk Kylling har vi flere års erfaring med Hubbard, og vi likte det veldig godt. Vi ser at en kylling som vokser saktere har flere klare fordeler, ikke bare i fjøset hos oss, men i hele verdikjeden, sier Stokke.

Første av flere avtaler

Avtalen med Lars Stokke er den første av flere nye avtaler Norsk Kylling skal inngå med Nortura-produsenter i år. Talseth skryter av solidariteten fra egne bønder, der de i samråd bestemte seg for å tilby Nortura-produsentene som stod uten leveringsavtale en mulighet til å opprettholde egen produksjon.

– Norsk Kylling satser i Midt-Norge, og for oss var det aldri et spørsmål om vi skulle ta inn noen av produsentene som stod uten leveringsavtale da Nortura valgte å legge ned. Vi har jobbet grundig med vekstprognosene våre, og i dag er det godt å markere den første av flere nye avtaler, sier Hilde Talseth, administrerende direktør i Norsk Kylling.

Siste saker