Overrasket og skuffet over Nortura-exit

Overraskelse og skuffelse! Det er hva daglig leder Lasse Kjønstad i Ytterøykylling uttrykker etter at Nortura har gått bort fra samarbeidsavtalen de hadde med bedriften om bygging av nytt kyllingslakteri… Les mer

Overraskelse og skuffelse! Det er hva daglig leder Lasse Kjønstad i Ytterøykylling uttrykker etter at Nortura har gått bort fra samarbeidsavtalen de hadde med bedriften om bygging av nytt kyllingslakteri i Trøndelag.

Det var i september i fjor at Ytterøykylling skrev kontrakt med Nortura om slakterisamarbeid i Trøndelag. Den private fjørfebedriften skulle eie 50 prosent i det nye slakteriet og planen var å flytte Nortura-slaktingen fra Elverum til Trøndelag. Nå er altså planene om nytt felles anlegg skrinlagt, og det er økonomi det henger på, ifølge Norturas styreleder.

Forsinkelser for kyllinganlegg i Inderøy (10.05.2023 - kjottbransjen.no)

– Forutsetningene for driften har endret seg siden vi gikk inn i samarbeidet. Vi lever i en dyrtid. Alt har blitt dyrere den siste tiden, sier Norturas styreleder i Nortura, Trine Hasvang Vaag til avisa Nationen.

 – Vi opplever dette som svært overraskende. Jeg er skuffet over måten Nortura driver forretninger på, sier daglig leder hos Ytterøykylling, Lasse Kjønstad til bladet Kjøttbransjen.

Ytterøykylling planla og besluttet i utgangspunktet å bygge slakteriet på egen hånd. Det var i januar i fjor. Så kom Nortura på banen. Ifølge Kjønstad har Norturas inntreden i planene har hatt store konsekvenser for fremdriften i byggingen av slakteriet.

Nortura og Ytterøykylling i kompaniskap om slakting (18.03.2022 – kjottbransjen.no)

– Slakteriet vi opprinnelig hadde planlagt var tilpasset vår produksjon. Da Nortura kom på banen, måtte vi planlegge alt på nytt igjen. Nå henter vi frem de gamle planene, og går på med krom rygg, sier Kjønstad.

Styrelederen i Nortura, Trine Hasvang Vaag, sier til Nationen at hun har forståelse for at Ytterøykylling reagerer på måten Nortura opptrer på.

– Vi skulle gjerne satt i gang en satsing i Trøndelag nå, men det er ikke mulig for oss. Vi har full forståelse for at Ytterøykylling stiller spørsmål ved våre avgjørelser. I dag er jeg likevel mest opptatt av å ivareta våre produsenter, forklarer Vaag.

Siste saker