Startet bygging av nytt fjørfeslakteri

Berika AS satser tungt på Innherred, med bygging av nytt slakteri og ambisiøse planer for økning i slaktevolum. Det nye slakteriet vil ha en moderne slaktelinje som gir en rasjonell… Les mer

Berika AS satser tungt på Innherred, med bygging av nytt slakteri og ambisiøse planer for økning i slaktevolum. Det nye slakteriet vil ha en moderne slaktelinje som gir en rasjonell drift og som har gode slaktetekniske og dyrevelferdsmessige løsninger.

– Nytt slakteri og vekst i volum vil sikre kyllingprodusentene, og skape nye arbeidsplasser i regionen. Virksomheten har inngått avtale med og slakter allerede fra 5 tidligere Norturaprodusenter. Vi vurderer videre behovet for flere produsenter, sier Vidar Kjesbu styreleder i Berika i en pressemelding.

I oktober 2023 skiftet Ytterøykylling AS navn til Berika Industri AS. Merkvaren Ytterøy ble opprettholdt for rå kyllingprodukter, mens merkevarenavnet Gourmand ble videreført for ferdigstekte produkter. Flowfood fortsetter som navn for plantebaserte produkter.

I januar 2024 gikk Berika AS delvis over til saktevoksende kylling, og ca 20% av volumet er nå saktevoksende. Bedriften står klar til å øke andelen saktevoksende kylling, når markedet etterspør dette.

Etter Nortura sin uttreden i Trøndelag høsten 2023 har Berika tegnet om fabrikken på Røra, og skalert bygget og produksjonslinjer til eget volum og behov. Arbeid med tomt er påstartet, og fabrikken forventes å være ferdig i starten av 2026.

– Vi «mistet» halvannet år på avtalebruddet Nortura har begått. I utgangspunktet var vi klare til å bygge eget anlegg, men da Nortura kom på banen med forslag til samarbeidsavtale, gikk vi for denne. Nå må vi starte på nytt, sa daglig leder Lasse Kjønstad i Ytterøykylling den gang.

– Plikter å hjelpe økonomisk med nytt anlegg (kjottbransjen.no - )

Industrisatsningen på Røra er muliggjort gjennom et godt og tett samarbeid mellom Berg Eiendom Levanger AS og Berika AS.

– En stor takk rettes til alle aktører som har bistått til å realisere nytt slakteri, og satsningen på landbruket i regionen: Sparebank1 SMN, Innovasjon Norge, Inderøy Kommune, Røra Næringspark AS, Grande Entreprenør AS, Røstad Entreprenør AS og Odd Einar Kne AS, sier Vidar Kjesbu.


Om Berika AS
Budsjett 2024: 520 mill / Antall årsverk konsern: ca 150 / Salg, slakt og foredling av hvitt kjøtt, samt plantebasert mat. Konsernet Berika AS har flere datterselskap: Berika Marked AS, Berika Industri AS, Berika Industri Mule AS, Flowfood AS og Spiza AS.

Om det nye slakteriet på Røra: Total investering: ca 300mill / Antall m2: 6 600m2 / Slaktevolum: 7 600 tonn / Antall gårdbrukere: 30stk / Antall årsverk slakteri: ca 115

Siste saker