Enda mer japansk

Enda mer japansk Stort sett alle trendanalytikerne peker på asiatiske kjøkken som det helt store i år. Koreansk og vietnamesisk frister stadig flere, men på grunn av OL i Tokyo… Les mer

Enda mer japansk

Stort sett alle trendanalytikerne peker på asiatiske kjøkken som det helt store i år. Koreansk og vietnamesisk frister stadig flere, men på grunn av OL i Tokyo ligger 2020 an til å bli Japans år også smaksmessig.

Sjukrydderblandingen togarashi ventes å slå gjennom i 2020.

Foto: Shutterstock

Yelp, nettsiden som deler matanmeldelser, peker på det koreanske kjøkkenet som vinner i år. Yelp trekker også frem japanske sufflé-pannekaker – med piskede eggehviter som gjør dem luftigere enn internasjonale svele-varianter som for eksempel amerikanske pannekaker.

Det kanadiske markedsbyrået THP mener at vietnamesisk mat vil bli enda mer populær, med eksempler som storfe- og nudelsuppen bún bo  huê, de fylte pannekakene bánh xèo og nudel- og svineretten cao lâu.

Det er likevel det japanske kjøkkenet som blir årets store vekstvinner internasjonalt. OL kommer til å gjøre mange av dem som ikke allerede er interesserte, opptatt av alt japansk. Mintel-direktør Amanda Topper er blant dem som trekker frem Japan som det store i år. Instagram er fullt av sufflé-pannekaker og iskrem i fiskeformet kjeks.

Både McCormick og CCD Innovation satser på den japanske sjukrydderblandingen togarashi som det mest åpenbare eksempelet på krydderfronten. Den består av paprika, noriflak, ingefær, appelsinskall, sichuanpepper og hvite og svarte sesamfrø.

OL-landet Japan kommer til å påvirke etterspørselen i år, selv om dette måltidet av rå kylling og svinelabber nok ikke blir noen vinner i Norge.

Siste saker