Hermetikksalget doblet

Hermetikksalget doblet Den siste tiden har Orkla hatt en kraftig økning i salget av langtidsholdbar hermetikk samt middagsretter som Joika og Snurring. Koronafrykten har bidratt til for at Nortura og… Les mer

Hermetikksalget doblet

Den siste tiden har Orkla hatt en kraftig økning i salget av langtidsholdbar hermetikk samt middagsretter som Joika og Snurring.

Koronafrykten har bidratt til for at Nortura og Orkla har doblet salget av hermetikk. Også tørrvarer går det mer av enn vanlig, ifølge dagligvarekjedene.

Etter at koronautbruddet kom til Norge, har Nortura nær doblet salget av hermetikk. Det samme gjelder hos Orkla, hvor salget har økt med 90 prosent.

– De siste to ukene har vi sett en kraftig økning i salget av langtidsholdbar hermetikk som Trondhjems og Spagetti à la Capri. Ferske salgstall viser en økning på rundt 90 prosent ut av butikk i uke 10, men det ser ut til å gå noe ned nå, sier Elisabeth Aandstad Ekheim, kommunikasjonsdirektør i Orkla Norge til Nationen.

Marthine Haugen Petersen, kommunikasjonsrådgiver i Nortura forteller at de selger mer av middagsrettene som Joika og Snurring, mens skinke og lignende er på vanlig nivå.

– Heldigvis har vi alltid langtidsholdbar mat på lager, slik at vi kan håndtere situasjoner som dette. Pr. nå er dette ikke en utfordring, sier hun.

Siste saker