Investerer ekstra i nytt Otta-slakteri

Det lokale Gudbrandsdal Slakteri har kommet et viktig skritt nærmere realisering. Eierselskapene Jæder og Grilstad bestemte seg nemlig for å spytte inn åtte millioner friske kroner. Dette ble kjent på… Les mer

Det lokale Gudbrandsdal Slakteri har kommet et viktig skritt nærmere realisering. Eierselskapene Jæder og Grilstad bestemte seg nemlig for å spytte inn åtte millioner friske kroner.

Dette ble kjent på styremøtet i selskapet nylig.

Begge de to selskapene er allerede inne på eiersiden i det nyetablerte slakteriet som ble startet etter at Nortura besluttet å legge ned sitt lokale anlegg.

Investeringen på åtte millioner kroner er gjort for å sikre god likviditet i en periode som kommer til å bli veldig travel framover.

I forrige uke møttes selskapets styre og de 10 lokale bøndene i produsentgruppa på Otta. Overfor de tilstedeværende opplyste daglig leder Terje Wester at selskapet sammen med entreprenører for tida jobber med å forbedre byggeplanene, blant annet for å kunne spare inn på byggekostnadene.

Alle avtaler mellom Gudbrandsdal Slakteri AS og Sandbumoen industriselskap skal snart være på plass: «Dette har tatt lengre tid enn planlagt, og gjør nå at det er lite håp om at betongbilene kommer før kuldegradene setter inn. Vi har derfor utsatt å vedta dato for byggestart til etter samspills-fasen (med entreprenørene, red.anm.) er ferdig i desember. Vi jobber døgnet rundt for å realisere det som kommer til å bli Norges mest moderne slakteri», står det i kunngjøringen på Facebook.

– Vi beholder samme aksjesits som før. Det vi har gjort sammen med Jæder er å tilføre mer midler til drift av Gudbrandsdal Slakteri AS, sier konserndirektør Jørgen Næss i Grilstad.

Siste saker