Lite egg, men mye smak på pølsene

Mer smak på pølsene, men for lite egg. Kiwi Holter i Nannestad fikk også kjenne på eggmangelen i vinter. Av Georg Mathisen – Problemet har jo vært der i alle… Les mer

Mer smak på pølsene, men for lite egg. Kiwi Holter i Nannestad fikk også kjenne på eggmangelen i vinter.

Av Georg Mathisen

– Problemet har jo vært der i alle kjedene, konstaterer butikksjef Bjørn Myhr. Han har hatt egg, men ikke alle variantene i sortimentet hele tiden, og han har sett at det ikke går an å skylde på leverandørene sine. – Det har visst vært mer politisk, slår han fast.

Fordeler eggene

Generelt synes han nemlig at leverandørene har levert godt i 2024. – De har vært flinke på starten av året til å levere det de skal, sier han.

– Det har begynt å komme seg litt med eggene, også. Det blir litt fordeling mellom butikkene. Vi kan ikke bestille så mye, men får litt hver – i stedet for at noen får to paller og noen ingenting, forteller Myhr.

Han driver en butikk som ble bygd for åtte år siden og dekker de sørlige delene av Nannestad kommune. Kundene kommer fra Holter, Eltonåsen og Åsgreina, men også fra nabokommunen Gjerdrum.

Familiebutikk

– Det er mange familier som handler her, sier butikksjefen. Det blir ikke som i en bybutikk med mange énpersonshusholdninger. Her dominerer familiene. Forskjellene handler først og fremst om alder: De eldste kundene lager mer mat fra grunnen, mens de yngste vil ha mest mulig ferdig.

Veien er kort til Gardermoen. – Vi merker jo godt at vi har en så stor arbeidsplass så nært, sier Bjørn Myhr.

På listen over lokale produsenter har butikken Toten Eggpakkeri og Toten Kjøtt. – Kjeden er flinke til å ha lokale tilpasninger, ifølge butikksjefen.

Pølser med smak er gode produkter som hjelper på pølsesalget også utenfor grillsesongen.

Mer pølser med smak

Kundene har ikke minst spurt etter Finsbråten-produkter. – Det var veldig populært. Etter at produksjonen flyttet, har jeg inntrykk av at ikke like mange ser på dem som lokale lenger, men det henger fortsatt litt igjen, sier han.

Produktene som selger best på Holter, er de klassiske: kjøttdeig, wienerpølser, røykte kjøttpølser.

– Men leverandørene våre er blitt flinke til å lage gode smakspølser. De går til grilling, men vi selger mer pølser med smak også ellers i året. Det er viktig å få frem. Dette er gode produkter, sier Bjørn Myhr på Kiwi Holter.

Siste saker