Ny direktør i Norsk Kjøtthandel

Rune Slaatten har overtatt roret i Norsk Kjøtthandel (NK) etter Jøran Olsson. Sistnevnte fortsetter i NK, men i en redusert stilling i selskapet. Slaatten har siden 2012 vært ansatt i… Les mer

Rune Slaatten har overtatt roret i Norsk Kjøtthandel (NK) etter Jøran Olsson. Sistnevnte fortsetter i NK, men i en redusert stilling i selskapet.

Slaatten har siden 2012 vært ansatt i NK og når Jøran Olsson nå var klar til å trappe noe ned, var hamarsingen beredt til å trappe opp.

Knallhard jobbing
- Jeg kan love at jeg hver eneste dag, sammen med Jøran selvsagt, skal jobbe knallhardt for våre eiere. Vårt hovedformål er jo å ta oss av import og ikke minst forhandle innkjøpsavtaler som skal skape best økonomi for våre eiere.

- Det skal heller ikke være noen tvil om at vi fortsatt ønsker å samarbeid med organisasjonene rundt oss som jobber mot vår bransje, ikke minst KLF. Vi har alltid ment at KLF sine medlemmer og Norsk Kjøtthandel sine aksjonærer er tjent med et godt og konstruktivt samarbeid. Jeg skal bidra til dette videre, fastslår Rune Slaatten.

Han kan ellers røpe at i løpet av året vil det bli ansatt en tredje person i NK som bl.a. vil få ansvar for digital utvikling og kommunikasjon, i tillegg til å jobbe med kjernevirksomheten vår. Dette er områder Slaatten mener det er potensial til ytterligere forbedring.

Grundig prosess
Det var for nær ett år siden Jøran Olsson ga beskjed til NK-styret om at han ønsket å gå over i en redusert stilling med hovedfokus på import og kontakt med eierbedriftene. Det ville i praksis innebære å tre tilbake som direktør i Norsk Kjøtthandel. Styret satte da umiddelbart i gang arbeidet med å finne hans etterfølger.

- Vi vurderte den gang om vi skulle rekruttere internt eller søke etter leder utenfor bedriften. Styret var fra starten av klar på at det ønsket en person med god kjennskap til bransjen, relevant utdanning/erfaring, ryddighet, industriforståelse og ikke minst etterrettelighet. Dette er ytterst viktige egenskaper som leder i Norsk Kjøtthandel.

- Etter en god og grundig prosess i styret, besluttet vi å ansette Rune Slaatten i stillingen, forteller styreleder Kurt Mydland til bladet Kjøttbransjen.

Bred erfaring
Rune Slaatten har erfaring fra bl.a. Mattilsynet, lang fartstid hos Finsbråten i ulike roller og har de siste 11 årene fungert som forhandlings- og innkjøpssjef for Norsk Kjøtthandel.

- Styret er glad for at Rune Slaatten nå har takket ja til å ta over etter Jøran Olsson som går over i ny stilling. Han skal jobbe med dedikerte oppgaver, understreker Kurt Mydland.

Kurt Mydland takker Jøran for hans engasjement i å utvikle Norsk Kjøtthandel til hva selskapet er i dag. Mydland er dessuten glad for at han skal bidra videre med dedikerte oppgaver i bransjen som han brenner for.

Tilfreds
Også avtroppende direktør, Jøran Olsson, er tilfreds med ansettelsen av Rune Slaatten.

 - Dette blir gøy! Jeg ønsker ny daglig leder lykke til med det jeg mener er hele bransjens viktigste og morsomste jobb, fastslår eks-direktøren.

Siste saker