Informasjon om NM i Kjøttprodukter 2021

Alle foredlere av kjøtt inviteres til å konkurrere. I år setter vi spesielt fokus på kjøttbransjens store utvalg av julemat, pålegg, kaker, steker og ferdigmat. I konkurransen kåres: Norgesmestere Gull-,… Les mer

Alle foredlere av kjøtt inviteres til å konkurrere. I år setter vi spesielt fokus på kjøttbransjens store utvalg av julemat, pålegg, kaker, steker og ferdigmat.

I konkurransen kåres:

  • Norgesmestere
  • Gull-, sølv og bronsevinnere
  • Spesialpris for Økologisk og eventuelt egne priser/premier fra våre samarbeidspartnere
  • Skolekonkurranse i medisterkakeklassen

Detaljert beskrivelse av klasseinndelingen finner du her.

Ved å delta i Norgesmesterskapet i kjøttprodukter 2021 få du:

  • en profesjonell vurdering av dine kjøttprodukter
  • tilbakemelding på produktene fra godt kvalifiserte dommere
  • forslag til forbedringer av produktet
  • mediedekning generelt, inkludert fagpresse med stor distribusjon av resultater
  • mulighet for mediedekning på egen bedrift og egne produkter
  • mulighet for merking av produkter som oppnår tittel eller medaljer

Deltakelse i konkurransen
Konkurransen har begrenset kapasitet i tid og lager. Produkttypene krever ulik tid og kapasitet til lager, tilberedning og bedømming. Derfor avhenger maksimalt antall produkter med hvilke produkttyper som meldes på. Arrangøren kan - når kapasitetsgrensen er nådd - stenge for ytterligere påmeldinger av konkrete produkttyper eller produkter totalt. Tidlig påmelding vil derfor sikre at dine produkter får delta i konkurransen.

Viktige datoer
Påmelding til konkurransen19. aug - 14. sept
Innsending/innlevering av produkter11. - 12. okt
Bedømming13. - 15. okt
Påmeldingsfrist kåringsarrangement29. okt
Kåringsarrangement11. nov

Informasjon og kommunikasjon
Detaljert og oppdatert informasjon om konkurransen, klassene, innsending og merking av produkter, er å finne på KLFs nettsider (under NM i kjøttprodukter) eller gå direkte til kjottprodukter.no.

Årets klasser
Ribbe, Juleskinke, Stek, Sous vide, Karbonade, Kjøttkake/bolle, Medisterkake, Røkt pinnekjøtt, Urøkt pinnekjøtt, Pinnekjøtt spesial, Sylte, Rull, Postei/paté, Hverdagspålegg og storhusholdning, Delikatessepålegg svin, fjørfe, storfe, lam/sau og spesial. Røkt og urøkty julepølse og julepølse spesial, Lutefiskbacon, Julespesial: Syltelabber, smalahove, andre julespesialiteter, Åpen klasse (f eks sodd og panerte produkter, Ferdigmat og komplette måltid i forbrukerpakning.

Spesialpriser: Økologisk, Skolemesterskap i medisterkaker og NM-partnernes egne priser.

Detaljert beskrivelse av klasseinndelingen finner du her.

Samarbeidspartnere
For å holde påmeldingsavgiften nede og samtidig å gjennomføre en konkurranse med topp kvalitet er vi avhengig av samarbeidspartnere. De bidrar dessuten til markedsføring av konkurransen. Dette er en del av et felles løft og de får eksponering og synlighet. Samarbeidspartnerne er til stede på kåringsarrangement og vil stå for utdeling av premier.

Kåringsarrangement
Kåringsarrangementet blir på Sentralen i Oslo, torsdag 11. november fra rundt klokken 13. Det vil bl.a. bestå av fagseminar, premieutdeling, kåring av Norgesmestere, middag og utdeling av medaljer. Arrangementet er åpent for deltakere i NM-konkurransen, KLFs medlemmer, samarbeidspartnere og inviterte gjester.

Resultater
Resultatene fra konkurransen blir presentert på kjottprodukter.no, gjennom et eget resultatinnstikk i Kjøttbransjen nr. 7 (11. november) og i avisen ProConvenience i løpet av november. Det glade budskap sendes også ut bredt til media.

Billeddekning legges opp på samme måte som under tidligere Norgesmesterskap med innleid fotograf. Mediedekningen av konkurransen er vanligvis svært god, og riksaviser vil nokså sikkert omtale vinnere dagen etter kåringen.

Påmelding til konkurransen
Det er i perioden 17. august til 14. september åpnet for påmelding via kjottprodukter.no. Vi har en øvre grense på 500 produkter. Arrangøren kan stenge for påmeldinger for enkelte produkttyper når grensen er nådd. Vi kan også stryke klasser ved lav påmelding.

Pris per påmeldte produkt er kr 1.500,- eks mva.

Siste saker