Strinda VGS fikk støtte til rekruttering

Onsdag 14. februar arrangerte Strinda videregående skole Matmanifestdagen for 13. år på rad. Dagen er feiring av trønderske råvarer og fagfolk innenfor restaurant- og matfag og ble i år støttet… Les mer

Onsdag 14. februar arrangerte Strinda videregående skole Matmanifestdagen for 13. år på rad. Dagen er feiring av trønderske råvarer og fagfolk innenfor restaurant- og matfag og ble i år støttet av Trondhjems Slakter- og Pølsemakerlaug sitt fond med 10 000 kroner.

Bakgrunnen for tildelingen av de 10 000 kronene fra kjøttbransjen er det nå avviklede Trondhjems Slakter- og Pølsemakerlaug, som hadde penger på bok etter at aktiviteten ble lagt ned. Laugets kapital ble i fjor overført til et fond som skal gi støtte til Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbunds (KLF) medlemsbedrifter i Trøndelag.

Årlig utlysning

– Slik det ser ut nå, kommer dette til å bli en årlig utlysning, som vil bli sendt ut til medlemsbedrifter i Trøndelag. I 2023-utlysningen delte vi ut 40 000 kroner til Inderøy Slakteri i tillegg til de 10 000 kronene som Strinda videregående skole nå er tildelt, forteller Svein-Erik Eide, sjef for kommunikasjons og samfunnskontakt i KLF.

Inderøy Slakter tildelt 40 000 laugskroner (kjottbransjen.no - 10.01.2024)

Styrket rekruttering

I fjor var det tre områder det kunne søkes støtte til. Det var snakk om prosjekter som kunne gjøre bedriften mer bærekraftig i forhold til FNs bærekraftsmål eller prosjekter som kunne bidra til å forbedre dyrevelferden gjennom tiltak for bedre samspill mellom bonde og varemottaker. I tillegg var det åpning for å søke om støttet til tiltak for å styrke rekruttering av ungdommer til kjøtt- og eggbransjen.

Kastet glans

Tema på årets Matmanifestdag var økt rekruttering til kjøttbransjen. Opplæringskontoret for mat- og servicefag i Trøndelag skaffet lærlinger fra Grilstad og Nortura Malvik. Og varaordfører Erling Moe i Trondheim kommune kastet glans over dagen.

– 10. klasse elever fra Rosenborg Ungdomsskole var invitert, og ble servert reinsdyrsodd. Flere av dem deltok i forberedelsene fra partering til produksjon av små reinsdyrboller, kokt reinsdyrkjøtt, rotgrønnsaker og deilig reinsdyrkraft. Råvaren var tre reinsdyrslakt som har beitet i Røros-traktene, sier Geir Rune Larsen, avdelingsleder på restaurant- og matfaglinjen på Strinda videregående skole.

15 medlemsbedrifter

KLFs medlemsbedrifter i Trøndelag er M Aakervik AS, Norsk Kylling AS, Halsan Kjøtt AS, Midt-Norge Slakteri AS, Slaktehuset Eidsmo Dullum AS, Taga Foods AS, Røros Slakteri AS, Roan Eggpakkeri AS, Eidsmo Kjøtt AS, Trondheim Slaktehus AS, Grilstad AS, Dalpro AS, Oppdal Spekemat AS, Ytterøykylling AS og Inderøy Slakteri AS.

– Disse kunne søke om støtte, i tillegg til at noen videregående skoler med fagutdanning innen kjøtt spesifikt ble oppfordret til å søke om midler, slik Strinda videregående skole gjorde nå, påpeker Svein Erik Eide.

Siste saker