Vellykket fagmøte på Toten eggpakkeri

Vellykket fagmøte på Toten eggpakkeri Tidligere i høst hadde Eggeprodusentenes InteresseKlubb (EIK) fagmøte. Årets fagmøte ble lagt til Toten, der 46 engasjerteprodusenter deltok. Deltagerne på fagmøtet på Toten Eggpakkeri. Foto:… Les mer

Vellykket fagmøte på Toten eggpakkeri

Tidligere i høst hadde Eggeprodusentenes InteresseKlubb (EIK) fagmøte. Årets fagmøte ble lagt til Toten, der 46 engasjerteprodusenter deltok.

Deltagerne på fagmøtet på Toten Eggpakkeri. Foto: Margrethe Brantsæter

Fagmøtet på Toten Eggpakkeri startet med at deltakerne fikk et innblikk i eggpakkeriets historie og visjon. Toten Eggpakkeri leverer kun egg fra frittgående høner og har 12 produsenter. Fem av produsentene leverer dessuten økologiske egg.

Utmerkelse for design

Alle produsenter tilknyttet Toten Eggpakkeri bor maks 30 minutter unna eggpakkeriet, og eggene blir hentet flere ganger i uken og leveres raskt ut i butikk. Derfor har Toten slagordet: «Skal du ha ferskere egg, må du kjøpe høne!».

I 2018 fikk Toten Eggpakkeri utmerkelse for sitt nye design på eggkartongen. Toten Eggpakkeri leverer egg under egen merkevare, samt Norgesgruppens «Jacobs» og «Go Eco», og COOP’s «Smak Forskjellen».

Gihle Gård

Etter omvisning av selve eggpakkeriet bar turen videre til Gihle Gård ti minutter unna Toten Eggpakkeri.

På Gihle fikk møtedeltagerne en varm velkomst av Eva Cecilie Gihle og hennes mann Mikkel. De bygger hønsehus for å levere til Toten Eggpakkeri, og hønene kom i hus i midten av november. Det har med andre ord vært hektisk på gården den siste tiden. Ekteparet legger opp huset slik at de i fremtiden kan levere egg fra utegående høner Eva Cecilie er 10. generasjon på gården og ønsket en jobb der hun kan jobbe mer hjemmefra. Da de startet byggeprosessen var de veldig spente på Gihle Gård, ettersom det ligger flere gravplasser på området og det var ikkeavklart hvorvidt de kunne få plassert huset der de ville – eller i det hele tatt få bygget hønsehuset. Men til arkeologens skuffelse, så fant de heldigvis ingenting som satte en stopper for byggingen av hønsehuset.

Faginnlegg fra Felleskjøpet

Fagmøtet på Toten, ble avsluttet på Grangård med faginnlegg fra Felleskjøpet, Strand Unikorn og et spennende innlegg om økonomien i solcelleanlegg i landbruket fra Solcellesystemer AS. Faginnleggene fra kraftfôrleverandørene var preget av tilgang på råvarer etter årets tørkesommer samt hvilken effekt dette vil ha på prisen. De økologiske bøndene var mest urolig for en økt kraftfôrpris på det allerede dyre økologiske kraftfôret. Fagmøtet på Toten avstedkom flere gode, faglige diskusjoner med stort engasjement fra alle deltakerne.

Siste saker