Jæder gir økt framtidstro i Gudbrandsdalen
Av Per A. Sleipnes Sommerens viktigste og mest dyptgripende sak i vår bransje, er uten tvil beskjeden om at planene for nytt slakteri på Otta skal realiseres. Mange hadde nok sett…
Av Per A. Sleipnes Sommerens viktigste og mest dyptgripende sak i vår bransje, er uten tvil beskjeden om at planene for nytt slakteri på Otta skal realiseres. Mange hadde nok sett…
– Må bli mer lønnsomt å produsere mat i Norge Av Per A. Sleipnes Våren er på mange måter en kritisk tid for mange norske bønder. Da skal våre politiske myndigheter…
Av Per A. Sleipnes Hvordan er det mulig at vi i Norge anno 2024 ikke har nok egg til landets innbyggere? Det spørsmålet er det mange som stiller seg –…
Av Per A. Sleipnes Hvordan er det mulig at vi i Norge anno 2024 ikke har nok egg til landets innbyggere? Det spørsmålet er det mange som stiller seg – og…
Av Per A. Sleipnes Det skal i en avgrenset periode i år og neste år slaktes til sammen 5000 kalv her i landet i et forsøk på å få redusert opphopingen…
Av Per A. Sleipnes Når de to frittstående slakteriene, Røros Slakteri og Jens Eide AS, nå har fått endret sin status til «store»slakteri, er det all grunn til å skryte…
Av Per A. Sleipnes Reguleringslageret av storfe har vokst seg historisk stort de siste uker og måneder. På det meste har det ligget godt over 5000 storfe på dette lageret. De…
Av Per A. Sleipnes (leder) De nye kostholdsrådene har fått en hel del oppmerksomhet i mediene de siste uker og måneder. Her i produsentbladet bruker vi i denne utgaven tre sider…
I denne utgaven av Kjøtt & Eggprodusenten (KEP) presenterer vi Meltvedt gård i Solum utenfor Skien. Den særdeles veldrevne familiegården er spesiell og det på flere måter. Ikke bare fordi…
Leder av Per A. Sleipnes Det er bare å innse: tiltakene som regjeringen, i samarbeid med SV, har bestemt seg for, er totalt skivebom om de hadde til hensikt å…
Ulikheten i strømprisene er hovedproblemet Av Per A. Sleipnes Så er det klart hva regjeringen mener norske bedrifter skal tilgodesees med i form av støtte til galopperende strømpriser. Bedrifter med…
Av Per A. Sleipnes Norske bønder har opplevd en tøff start på dette året. Prisene på bl.a. gjødsel, strøm og fôr har skutt i været og årsakene til det er…
– Gratulerer med heder, medaljer og NM-titler Per A. Sleipnes Da har dommerne talt, delt ut poeng og gitt nyttige forbedringsråd til en rekke norske kjøttbedrifter. Med andre ord: NM…
Det har de siste årene pågått en heftig og til tider opphetet debatt om maten vi spiser. Rødt kjøtt blir ofte trukket fram som versting i alle sammenhenger. De som…
Byrådsvedtak med kraftig bismak Av Per A. Sleipnes Oslo-byrådet synes å ha fått smaken på vegetarmat. Et direktiv fra byrådet pålegger nå alle etater kun å servere vegetarmat på kommunale…
NM – en opptur i tøffe tider Av Per A. Sleipnes Nå når NM i kjøttprodukter er vel i havn, dommerne har sagt sitt om norske kjøttprodukter og bedriftene har…
Et mørbanket Nortura! Av Per A. Sleipnes Nortura har fått mye «juling» de siste ukene. Selskapets beslutning om å legge ned deler av virksomhetene i Stavanger og Steinkjer har engasjert…
Kjøttbransjens omdømme under press Av Per A. Sleipnes Å leve av å produsere og selge kjøtt og kjøttprodukter er sannelig ingen dans på roser i disse dager. Motkreftene er betydelige…
Av Per A. Sleipnes Flere norske politikere, med MDG-toppene i spissen, flagger sterkt at de ønsker å øke selvforsyningsgraden av mat i Norge. Det har nærmest blitt en paradesak for…
Se til Rogaland! Per A. Sleipnes Hva gjør aktørene i norsk kjøttbransje når presset fra dagligvarekjedene på pris øker i styrke, råvaresituasjonen synes mer usikker enn noensinne og pandemien kaste…