Flytter all griseslakting i øst til Tønsberg

Flytter all griseslakting i øst til Tønsberg Norturas styre har besluttet å samle all slakting av gris på Østlandet i Norturas Tønsberg-anlegg. Det gir 27 færre årsverk på Rudshøgda. Vedtaket… Les mer

Flytter all griseslakting i øst til Tønsberg

Norturas styre har besluttet å samle all slakting av gris på Østlandet i Norturas Tønsberg-anlegg. Det gir 27 færre årsverk på Rudshøgda.

Vedtaket er neste trinn i Norturas industriutviklingsplan, som ble lagt fram i fjor sommer. Nortura har gjennom denne planen lovet eierne å forbedre lønnsomheten i selskapet med mellom 350 og 400 millioner kroner i året, gjennom en modernisering og effektivisering av industrien.

Dermed legges all griseslakting på Rudshøgda ned, og flyttes til Tønsberg. Planen er at den nye slaktelinja skal stå klar i august 2022. Fram til da vil grisen på Innlandet slaktes som vanlig ved Rudshøgda.

Det er kun på disse to stedene på Østlandet Nortura i dag har slakteri for gris. Tønsberg slakter 16 000 tonn, og Rudshøgda 18 000 tonn.

Vedtaket medfører en reduksjon på 27 årsverk på Rudshøgda, og en økning på 15 årsverk i Tønsberg. Alle berørte med fast ansettelse ved Rudshøgda får jobbgaranti, påpeker Nortura i en pressemelding fredag.

Beslutningen om å samle all griseslakting til Tønsberg, skulle egentlig ha blitt tatt tidligere, men ble utsatt av Nortura grunnet NRKs offentliggjøringer av ulike graverende forhold i et utvalg norske svinefjøs, og Norturas håndtering av dette sakskomplekset.

Siste saker