Frykter fôrmangel i vinter

Frykter fôrmangel i vinter Årets grasproduksjon er svært usikker. Det rapporteres om helt opp mot 70 prosent avlingstap enkelte steder i landet. Trøndelag er et av områdene i landet som… Les mer

Frykter fôrmangel i vinter

Årets grasproduksjon er svært usikker. Det rapporteres om helt opp mot 70 prosent avlingstap enkelte steder i landet.

Trøndelag er et av områdene i landet som er hardt rammet.

Vekstsesongen i Trøndelag i år har vært svært krevende som følge av snø i mai og langvarig tørkeperiode i juni. Namdals-området, enkelte deler av Innherred og områder sør i Sør-Trøndelag, inn mot fjellregionen Rennebu og Oppdal, ble verst rammet av tørken før og under førsteslåtten.

– Dette ser helt håpløst ut. Om dette lar seg treske på noen måte, vil det uansett bli en sterkt redusert avling. Kanskje helt ned mot 50 prosent av det normale for disse arealene, sier kornprodusent Kurt Tommy Nessemo.,

Det er også i disse områdene at bekymringen om fôrmangel er størst, opplyser leder Kari Åker i Trøndelag Bondelag. Hun er glad for at det før siste helg ble igangsatt et føre var-tiltak for å motvirke det som kan bli en situasjon med midtnorsk fôrmangel for drøvtyggere til vinteren.

– Fylkesmannens landbruksavdeling, Norsk Landbruksrådgivning Trøndelag, Felleskjøpet og Trøndelag Bondelag ble før helga enige om å sette i gang formidling av grovfôr mellom bønder, der vi oppfordrer alle med fôrmangel eller fôroverskudd til å melde inn dette via en fôrformidlingstjeneste som Felleskjøpet skal styre, sier Åker.

Siste saker