Knutsen og Furuseth ble æres-medlemmer nr. 2 og 3 i KLF

Knutsen og Furuseth ble æres-medlemmer nr. 2 og 3 i KLF De ble nærmest «lurt» til å stille opp på kåringsarrangementet i NM, under påskudd av en hedring i regi… Les mer

Knutsen og Furuseth ble æres-medlemmer nr. 2 og 3 i KLF

De ble nærmest «lurt» til å stille opp på kåringsarrangementet i NM, under påskudd av en hedring i regi av Biosirk. Sannheten var at Thor Martin Furuseth og Leif Malvin Knutsen ble utropt til æresmedlemmer i KLF.

Æresmedlem nr. 2 og 3 i KLF, Leif Malvin Knutsen og Thor Martin Furuseth.

Og den utmerkelsen henger svært høyt. I KLF-sammenheng er det nemlig kun tidligere KLF-direktør Kåre Bakke som til nå har fått status som æresmedlem. Ikke rart da at begge to både ble overrasket og er beæret.

– Fullt fortjent

Det var styreleder i KLF, Ståle Gausen som sto for utdelingen og det var nettopp KLF-styret som tidligere i år bestemte at de to veteranene fortjente denne prisen.

– En organisasjon som KLF er avhengig av gode tillitsvalgte som yter for fellesskapet. Slike folk har vi i Leif Malvin Knutsen og Thor Martin Furuseth. Dette er folk som opp gjennom historien har «pushet» den øvrige delen av bransjen. Det fortjener virkelig status som æresmedlem. Dette er andre og tredje gang i KLFs 112-årige historie at æresmedlemmer blir utropt, sa Gausen i forbindelse med utdelingen.

Bauta og forbilde

Begge æresmedlemmene fikk stående applaus fra salen da de entret scenen for å hente det synlige bevis på utmerkelsen. For øvrig en okse i bronse. Det er Thor Martin Furuseth som har lengst fartstid i styre og stell i KLF – hele 40 år. Ifølge Ståle Gausen er det nesten til å bli rørt av.

– For meg har Thor Martin både vært en bauta og et stort forbilde. Alltid godt humør og med en humoristisk replikk på lur, sa styrelederen som kunne røpe at vi finner hans navn i KLFs protokoller allerede i 1968. Den gang både som medlem i KLF-styret og i klassifiseringsnemda. Gjennom sitt virke der, har han vært en garantist for at bonden alltid har fått riktig slakteoppgjør og således vært en viktig representant utad for privat kjøttbransje.

I KLF-styret fra 1995

Leif Malvin Knutsen dukket opp i KLFs protokoller for første gang i 1978. I 1993 deltok han på KLF-landsmøtet for første gang og to år senere ble han valgt til styreleder. Han var fast medlem i KLF-styret fram til i år, bare avbrutt av en kort periode som heltidspolitiker i KrF.

– Jeg kan med hånden på hjertet fastslå at jeg aldri noen gang har opplevd å møte Leif Malvin Knutsen uforberedt i noen sammenheng. Du har vært en garantist for kontinuiteten i KLF og det er det mange som bør takke deg for, fastslo Ståle Gausen.

Siste saker