Milliardær vil finansiere vegansk bacon

Den norske mangemilliardæren Ole Andreas Halvorsen er to av dem som finansierer et firma som skal satse på vegansk bacon. Han får med seg skuespilleren Robert Downey jr. Det er… Les mer

Den norske mangemilliardæren Ole Andreas Halvorsen er to av dem som finansierer et firma som skal satse på vegansk bacon. Han får med seg skuespilleren Robert Downey jr.

Det er det amerikanske oppstartsselskapet Atlast Food som henter penger fra ulike investorer til sin soppbaserte baconerstatning, skriver E24. Så langt har selskapet fått inn 40 millioner dollar.

Atlast Food er ett av flere selskaper som ønsker å markedsføre plantebaserte kjøttalternativer som etterligner tekstur og smak av kjøttprodukter som bacon.

I produksjonen av baconerstatningen brukes sopp, eller en del av soppen som kalles mycel, i tillegg til kokosnøttolje, rørsukker, havsalt, en røysmakstilsetning, samt betejuice for farge.

– Det er et av de mest verdifulle kjøttproduktene man kan lage, og vi kan ta en høy pris, noe som er veldig nyttig, sier selskapets sjef og gründer Eben Bayer til Forbes.

Ole Andreas Halvorsen er tidligere marine-jeger i forsvaret og toppsjef i hedgefondet Viking Global Investors. Tidsskriftet Kapital rangerte Halvorsen som Norges fjerde rikeste i 2020, og la til grunn en formue på 43 milliarder kroner. Bloomberg verdsetter nettoformuen hans til 4,1 milliarder dollar.

Siste saker