1000 unge bønder kan bli «Årets unge bonde»

1000 unge bønder kan bli «Årets unge bonde» Så mange som 987 bønder er nominert til prisen Årets unge bonde. Det er mer enn dobbelt så mange som i forrige… Les mer

1000 unge bønder kan bli «Årets unge bonde»

Så mange som 987 bønder er nominert til prisen Årets unge bonde. Det er mer enn dobbelt så mange som i forrige rekordår.

Da nominasjonsprosessen ble avsluttet 25. august, var 987 unge bønder påmeldt til kon-kurransen Årets unge bonde. Det er 534 flere enn i forrige rekordår 2017.

Dette er tiende år på rad at kåringen gjennomføres. Initiativtakerne er Norges Bygdeungdomslag, McDonald’s og Felleskjøpet.

Allerede en uke før konkurransefristen gikk ut, var det ny rekord i antallet nominasjoner.

– Det er svært gledelig å se at nominasjonene til Årets unge bonde strømmer på. Vi har så mange flinke, unge bønder i Norge som fortjener å bli løftet fram til inspirasjon for andre, sa Inger Johanne Brandsrud, leder i Norges Bygde-ungdomslag den gangen.

Årets jury ledes av landbruks- og matminister Olaug Bollestad (KrF). Med seg i juryen har hun Olav Høyheim Einan, vinner av Årets unge bonde 2018, Tiril Sjåstad Christiansen, freestylekjører og «Farmen kjendis»-programleder, Anne Jødahl Skuterud, styreleder i Felleskjøpet Agri, Hilde Øverby, leder for kvalitet og bærekraft i McDonald’s Norge og Inger Johanne Brandsrud, leder i Norges Bygdeungdomslag.

Siste saker