– La osten komme fram i ostepølsa

– La osten komme fram i ostepølsa OSLO Hva kjennetegner en god pølse og hvordan skal den tilberedes? Dommer Jørn Skjønhaug og kjøkkenansvarlig Rune Olsson har svarene. Jørn Skjønhaug, en… Les mer

– La osten komme fram i ostepølsa

OSLO Hva kjennetegner en god pølse og hvordan skal den tilberedes? Dommer Jørn Skjønhaug og kjøkkenansvarlig Rune Olsson har svarene.

Jørn Skjønhaug, en av dommerne under NM i kjøttprodukter.

– En wienerpølse skal ha fin balanse i kryddersmaken, den skal være saftig og ha en gylden rødfarge. For meg holder det med pepper og muskat. Den må også ha god tyggemotstand.

En ostepølse vil jeg ha grov og en fin balanse i osten hva mengde angår Jeg mener det skal smake ost og derfor skal osten komme fram i pølsa, mener Skjønhaug.

– Tilberedning er veldig viktig for å få et godt resultat og når det gjelder wienerpølser skal den trekke på 85 grader i 13 til 15 minutter – gjerne med kjøttbuljong i vannet. Pølsene blir vasne om de ligger lengre enn et kvarter i vannet.

For grillpølser er mitt tips at de ikke skal stekes/grilles for hardt. Det forringer smaken og med ost inni, kan det føre til brannskader i munnen, advarer Rune Olsson.

Siste saker