Trine og Ole Otto vant ‘Årets unge bonde’

Trine og Ole Otto vant ‘Årets unge bonde’ Etter nesten 1000 nominasjoner i nominasjonsrunden og rekordmange stemmer i semifinalen, vant det unge paret Trine Pedersen og Ole Otto Grønning fra… Les mer

Trine og Ole Otto vant ‘Årets unge bonde’

Etter nesten 1000 nominasjoner i nominasjonsrunden og rekordmange stemmer i semifinalen, vant det unge paret Trine Pedersen og Ole Otto Grønning fra Stadsbygd.

Foto: Felleskjøpet/Agri

– Finalistene har alle gjort oss stolte over å være en del av det norske landbruket, og det har vært en nærmest umulig jobb å velge en vinner, men til slutt var det en kandidat som stakk seg litt ekstra ut, sier landbruks- og matminister Sandra Borch (Sp).

Prisen ble overrakt under Felleskjøpets Ny Bonde-samling i Lillestrøm nylig.

Juryen beskriver det unge paret som noen som tør å satse, er positive, og gode ambassadører for næringen med sin jordnære og positive holdning. På gården står dyrevelferd i fokus, og ting er tydelig på stell.

«Her utnyttes gårdens ressursgrunnlag til det fulle, og de er opptatte av bærekraft. Hun er også aktiv kommunepolitiker og jobber i gårdsbarnehage. Når man da legger til at paret er opptatt av fellesskapet i landbruksnæringen, og bidrar gjennom produsentlag lokalt, mener juryen årets vinnere er et strålende eksempel og forbilde for unge, norske bønder», skriver juryen i sin begrunnelse.

Vinnerparet får 20 000 kroner i reisestipend, et gavekort fra Felleskjøpet til en verdi av 10 000 kroner, samt avløser i inntil en uke, levert av Norske Landbrukstenester.

Siste saker