Tendensiøst fra vegetarsiden
Tendensiøst fra vegetarsiden Av Per A. Sleipnes Så var det på’n igjen: Kraftige utfall fra norske vegetarforkjempere mot kjøttproduksjon generelt og Matprat spesielt. Alt vil bli bedre om vi slutter…
Tendensiøst fra vegetarsiden Av Per A. Sleipnes Så var det på’n igjen: Kraftige utfall fra norske vegetarforkjempere mot kjøttproduksjon generelt og Matprat spesielt. Alt vil bli bedre om vi slutter…
Norge som matnasjon er avhengig av fagarbeidere I denne utgaven av bransjebladet vier vi rekruttering og kompetanseheving ekstra oppmerksomhet. Både gjennom «Gjestekommentaren» signert Espen Lynghaug i NHO Mat og Drikke…
– Ta regi på råvaretilførselen! Per A. Sleipnes Flere frittstående kjøttbedrifter sliter med råvaretilførslene fra Nortura. Gjennom flere artikler i bladet Kjøttbransjen har vi avdekket en hel del frustrasjon og…
Skjebnedager for nytt slakteri på Otta Per A. Sleipnes Skjebnen til et eventuelt nytt slakteri på Otta er fortsatt ikke helt avklart. Et par–tre kommuner er i skrivende stund i…
Norsk landbruk på god klimavei Per A. Sleipnes Utviklingen i klimagassutslippene fra norsk landbruk viser en positiv trend. I dag står landbruket for rundt ni prosent av landets samlede klimagassutslipp,…
Dugnadsånd og konkurranseinstinkt ‘berget’ årets NM Per A. Sleipnes Årets NM i kjøttprodukter er gjennomført – mot svært mange odds. NM i grillprodukter og spekemat skulle som kjent opprinnelig gått…
– Samhandling kreves for å håndtere råvareutfordringen Per A. Sleipnes I denne utgaven av Kjøttbransjen bruker vi mye spalteplass på råvaresituasjonen i kjøttbransjen og hvordan denne virker inn på bedriftene…
Nortura opprører egne produsenter Per A. Sleipnes Nortura-bønder i Hallingdal og «gamle» Buskerud er opprørte om dagen. Så opprørte at de nå i hopetall velger Fatland, når dyrene hentes ned…
Slå ring om MatPrat Per A. Sleipnes I år kan MatPrat feire at 20 år er gått siden etableringen. Denne «bursdagen» er det all grunn til feire – både for…
– Hvor er Sp når Nortura legger ned arbeidsplasser? Per A. Sleipnes Nortura skal bruke mye penger de nærmeste årene – svært mye penger. Det vil si nær halvannen milliard…
Klimakur med lite bærekraft Alt tyder på at kjøttforbruket her i landet vil flate ut og etter hvert gå gradvis ned de nærmeste ti årene. Hva innebærer det for kjøttbransjens…
Spennende februar for nytt Otta-slakteri Per A. Sleipnes I løpet av neste måned (februar) får vi svaret på følgende viktige spørsmål: klarer ildsjelene i Gudbrandsdalen, sammen med de private kjøttselskapene…
Koronasituasjonen preger også kjøttbransjen Koronaviruset setter sitt preg på det aller meste både i Norge og globalt akkurat nå. Nærsagt alt er preget av virusets konsekvenser og spredningshastighet. Hele samfunnet…
Antibiotikaresistens kan reduseres via friskere husdyr Per A. Sleipnes I forbindelse med korona-pandemien, har det vært mye oppmerksomhet rundt antibiotikaresistens. I denne utgaven av Kjøtt- og Eggprodusenten har vi bl.a.…
Klimakrisen løses ikke ved å ofre norsk landbruk Per A. Sleipnes Den siste tiden har klima og landbruk blitt stadig tettere knyttet sammen. Utsagn og påstander har haglet om hvor…
Manglende respekt for svinebønders investeringer Per A. Sleipnes Har vi fått en landbruksminister som bidrar til å bygge ned norsk landbruk, framfor å bygge opp og spre optimisme? Og er…
Gratulerer med solid NM-innsats Per A. Sleipnes Så er det klart: 57 gull-produkter er kåret og fem bedrifter har fått status som NM-vinnere. To bedrifter har til og meg blitt…
Utfordrende tider for norske bønder Per A. Sleipnes At norske bønder som driver med kjøttproduksjon opplever utfordrende tider, er det neppe tvil om. Årsakene er flere og stygge NRK-bilder fra…
Pass godt på husdyrene – aktivister følger med Per A. Sleipnes Å livnære seg som bonde i dag er ingen spøk. En ting er at små økonomiske marginer generelt og…
– Hold motet oppe i motgang! Per A. Sleipnes Kjære produsent, uansett hvor du måtte befinne deg. Takk for den innsats du legger ned for å sikre norsk mat på…